16 Haziran 2009 Salı

Anal sex nasıl yapılmalı ?

Anal birleşme bildiğiniz üzere vajinaya değil de makara sokulmasıdır.Bu bölge duyu sinirleri açısından baya zengin bir bölgedir.Bu sebeple daha fazla uyarılma söz konusudur.Buradaki kaslar ilişki esnasında 6-7 cm genişleyebilirler. Anal sex doğru yapıldığında çok büyük tat ve zevkler yaşatır.

En ön uygulama olarak anüs deliğine çevresine bol bir şekilde kayganlaştırıcı sürün. Ardından parmağınızla anüs deliğini okşayın, çevresinde halkalar çizebilirsiniz. Partneriniz bundan hoşlanacaktır. Ona kasmamasını yeterince gevşek bırakmasını söyleyin. Buradaki kasların çok güçlü olması kaldıkça acı hissini arttırmasına neden olabilir.Parmağınızı delikten içeri sokun yavaş yavaş. Ardından sokup çıkartın.Bu şekilde parmağınızı hareket ettirip sokup çıkarırken delik eğer kasılmıyorsa partneriniz bu duruma alışmış, kasmıyor anlamına gelir.Ardından aynı şekilde 2 parmağınızı birden sokup çıkarmaya başlayın.Ardından sonuna kadar sokun. 2 parmağınızı birlikte sokup çıkarabilmeniz yeterlidir. Sıra penisi sokmaya geldi. Şimdi penisinize ve anüse bol bol kayganlaştırıcı sürün ve penis başını anüs deliğine dayayın yavaş yavaş ittirin. Çok yavaş bir şekilde.Eğer partneriniz bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa sakın üstelemeyin ve organınızı çıkartın.

Makattan çıkarılan penis kesinlikle vajnaya sokulmamalıdır. Anüs bölgesi bakteriyel açıdan risk taşır. Anal seksten sonra penis vajinaya veya ağıza sokulacaksa mutlaka su ve sabunla yıkanılmalıdır.
Aslında en kolay olarak prezervatif kullanın ve kafanız rahat olsun .

Prezervatif Nasıl Takılır ?

Her zaman için kaliteli bir prezervatif kullanmalısınız. Prezervatifin diğer adıyla kondomun son kullanma süresini kontrol etmekten kaçınmayın. Genel olarak kullanım süresi 5 yıldır. Güneşten ve sıcaktan korumalısınız. Sıcak ve ışık prezervatifin özelliği bozabilir.

1. Prezervatifin paketini yavaşça zarar vermeyecek şekilde elinizle açın.Kesinlikle kesici ve sivri alet kullanmayın.

2. Prezervatifi sertleşmiş penis üzerine geçirmelisiniz.

3. Prezervatifin ucundaki meninin dolması için olan kısmı takarken parmağınızla sıkıştırın ki içine hava girmesin.

4.Prezervatifi elinizle sıvazlayarak organınıza takın. Ucundaki baloncuğa hava girmediğinden emin olun.

5.Prezervatif üzerine herhangi bi şekilde yağ, vazelin vb. ürün sürmeyiniz.Bu prezervatifin yıpranmasına sebebiyet verir.Eğer ille de gerekiyorsa gliserin gibi su kaynaklı kayganlaştırıcılar kullanabilirsiniz. Bu ürünü eczanelerden temin edebilirsiniz.

6.Prezervatifi taktıktan sonra ilişkiye girin.Boşaldıktan sonra penis yumuşamadan sert haldeyken dikkatlice ucundan sıkıp çıkartın ve çöpe atın.

7.Her ilişkide yeni bir prezervatif kullanın.

Cinsel İsteksizlik (Cinsel İlişkiye Girememe Sorunu)

Bireylerde görülen cinsel işlev bozukluğu cinsel isteğin baskı altında kalması sonucundan dolayı meydana gelir. Bunun sebebi aslında başarabilme kaygısından dolayı öne çıkar.İlk cinsel ilişki de isteksizliğe sebep olan stres, kızgınlık, stres vb. olaylardan dolayı "acaba bu sefer yapabilirmiyim ?" şeklinde bireyin endişe içinde bulunması bu problemin devamında önemli etkisi vardır.

Cinsel işlev bozukluğu, cinsel ilişkinin kişinin isteği ve arzuları dışında gerçekleşen ve kişinin
bu doğrultuda cinsel ilişkiye girmesini engelleyen bozukluklardır. Bundan dolayı kişinin ilişkide
uyarılamama, doyuma ulaşamama, isteksizliğe neden olacak bu faktörden dolayı vajinismus adı verilen sorun ortaya çıkar.

İlk Cinsel Deneyim

İlk defa yapılacak olan cinsel ilişki (sex) kızların bir çoğu tarafından çok ağrılı ve acılı bir tecrübe olacağı düşüncesi savunulmaktadır. Bu düşünce ilk cinsel deneyimden korku duyulmasına sebebiyet vermektedir. Bu korku cinsel isteksizliğe ve bazı fonksiyon bozukluklarına neden olmaktadır.
Kızlık zarı vajina girişinden yaklaşık 1 cm içerde bulunan ince bir zardır. Vajina girişindeki darlığı sağlar. Bazı salgıların ve adet kanının atılması için ortasında ufak bir açıklık bulunur. Kızlık zarının şekli, esnekliği, şekli kişiden kişiye değişmektedir. Bazıları ilk cinsel ilişkide kanama yapmayacak kadar ince bazıları da ilişkiye mani olacak derecede kalın olabilmektedir. Genellikle ilk ilişkide yırtılan zar kanamaya neden olur. Bazı durumlarda önceki cümlelerimde belirttiğim gibi zar kanama olmayacak kadar ince olabilir ve bu yüzden kanama gerçekleşmez.
Cinsel ilişkiye başlanmadan önce kadın ilişkiye ne kadar çok hazırsa ne kadar çok arzuluyorsa kayganlığı sağlayan salgılar o kadar fazla salgılanacak ve ilişkinin ağrısız sızısız olmasına olanak verir. Kadın kendisini cinsel ilişkiye hazır hissetmiyorsa bu kızlık zarının düzensiz yırtılmasına sebep olabilir. Bu durumda ağrı ve kanama daha fazla olabilir.
Bu sebeple cinsel ilişki öncesi kadının tam anlamıyla ilişkiye hazır olması gerekir.

1 Haziran 2009 Pazartesi

Cinselliğin Tadına Varın

Gelelim mutlu bir cinsel ilişki nasıl olura. Partnerinizle cinsel ilişkiye girmeden önce kafanızdaki tüm sıkıntı, dert, mutsuzluğa sebebiyet verici herşeyi unutmalısınız. Gayet rahat olmalısınız eğer siz rahat olup eşinize bunu hissettirirseniz o da en az sizin kadar rahat olacaktır.
-Cinsel ilişki öncesi bi önsevişme her zaman gereklidir. Ön sevişmeyi tatlı konuşmalar belki bir bardak şarap belki de müzik tetikler. Bunlar her iki şahısında enerjisini arttırmaya yönelik eylemlerdir.
-Yemek yedikten sonra sevişmek uygun değildir. Vücut enerjisini sadece cinsellikte kullanmalısınız. Tok mideyle cinsel ilişki spermin azalmasına ve -hazımsızlığı mümkün kılar. Sevişmeden önce soğuk birşeyler içmekten kaçının. Eğer cinsel ilişkiden önce soğuk bir içeçek alırsanız vücut bu soğukluğu ısıtmak için cinsel enerjiyi de harcar.
-Psikolojik veya fiziksel bir yorgunluk içerisindeyken ilişkiden kaçının. Harcanan enerji vücutta dengesizliğe sebep olabilir.
-Aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda sevişmekten kaçının.
-Cinselliği teşvik edici ilaç vs. benzeri ürünler kullanmayın. Bunlar sağlığınızı bozabilir.
-Vajinaya çok yüklenmeyin naif davranın. Sadistlik her ne kadar gerekli olsada fazlası zarardır.
-En iyi sevişme mevsimi bahardır.Spermin en fazla olduğu dönemdir.
-Partnerinizi bir masturbasyon aracı olarak görmekten kaçının. Cinsel ilişki sırasında dünyadan bağları koparın, kesinlikle eşiniz ve mutluluğunuz harici hiç birşey düşünmeyin.
-Sürekli aynı pozisyonda ilişkiye girmekten kaçının, cinsel ilişkide monotonluk iyi değildir. Sürekli pozisyon değiştirin. Partneriniz üzerinde değişik fanteziler üretin. Bu cinsel ilişkiye ayrı bir heyecan ve sizlere de ap ayrı bir haz katar.

Erken Boşalma Sorunu

Boşalmanın, penis vajinaya girdikten sonra cinsel tepkileri sorunsuz olan bir eşi tatmin edemeden ve kişinin isteminden önce olmasına "erkek boşalma" denir.
25 yaş altı erkeklerin 1/3 'inde 40 yaş üstü erkeklerde ise %10'unda görüldüğü saptanmıştır. Aslında her erkeğin hayatının bir bölümünde karşılaşabileceği bir sorundur. Özellikle ilk cinsel deneyimlerde heyecan, stres, gerginlikten dolayı erken boşalmanın görülmesi normaldir. Boşalma süresi zamanla erkek tarafından kontrol altına alınabilir.

- Penisin vajinaya girmeden önce yaşanması ---------> İleri derecede erken boşalma
- Penisin vajina içerisindeyken 1dk ve altında yaşanması ---------> Orta derecede erken boşalma
- Penisin vajina içerisindeyken 1 - 5 dk arasında yaşanması ----------> Erken Boşalma

Kadınlarda Orgazm Problemi

Kadınlarda Orgazm Olamama Sorunu :
Cinsel ilişki esnasında kadınların boşalamama güçlüğüdür. Çok karşılaşılan bir sorundur. Ancak kadınların sadece %15 lik kısmı bunu sorun olarak görüp bu durumdan yakınıyor. Orgazm olabildiğini söyleyen kadınlar ise girdikleri ilişkilerin tamamında orgazm olduklarını iddaa edemezler.

Kadınlarda Orgazm Sorununun Sebepleri :
Pornografik veya erotik filmlerde izlendiği üzere orgazm basit ve kesin olarak yaşanılacak birşey değildir. Psikolojik, fiziksel, duygusal çeşitli bir çok faktörün sebep olduğu ruhani bir olaydır. Eğer bu saydıklarımızdan herhangi birine sahip sorununuz var ise orgazm yaşamanız zor olabilir hatta mümkün olmayabilir.
Fiziksel Nedenler :
Bunun bir çok sebebi olabilir genellikle başında hastalıklar geliyor. Şeker hastalığı vs. gibi bir hastalığınız mevcutsa bu cinsel hayatınızın etkilenmesinde rol oynayabilir. Rahim alınması gibi daha önceden bu tür ameliyatlar geçirmişse kişi bu da etkileyen faktörler arasında gösterilebilir. Eğer kişi cinsel ilişki esnasında ağrı yaşıyorsa bu da orgazmın gerçekleşmemesine sebebiyet verir.
Sürekli olarak kullanılan ilaçlarında bu yönde olumsuz etkileri vardır. Örneğin ; Depresyon ilaçları, hipertansiyon ilaçları, alerji hapları orgazma ulaşılmasını olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir. Eğer ki alkol kullanıyorsanız, fazla alkol kullanımınında geç boşalma veya boşalamamaya etki ettiğini de bilmelisiniz.
Fiziksel sebeplerin bir diğer nedeni de yaştır. Yaşlandıkça insan vücudundaki bir çok fonksiyonel yapı değişikliğe uğramaktadır. Mesela menopoz dönemine geçiş esnasında östrojen seviesinin düşmesi orgazmı engelleyen sebepler arasında gösterilebilir. Yine de bir çok kadın yaşlandıkça cinsel hayatının daha da güzelleştiğini belirttiğini de aklımızda bulunduralım.
Psikolojik Sebepler :
Psikolojik baskı, bunalım ve depresyon durumunda olmak, stres altında bulunmak, utangaçlık vb. sebepler orgazmı etkileyen psikolojik nedenlerdir. Ek olarak eşler arasında bi gerginlik mevcutsa bu da orgazmın gecikmesine neden psikolojik nedenler arasında gösterilebilir.

Peki Bu Sorunun Tedavisi Nedir ?
Orgazm sorununun çözümü biraz zorlayıcı olabilir. Vücudunuzu tanımanız ve nelerin sizi etkilediğini farketmeye çalışın. Kendinizi elle tatmin etmeye çalışırken size hangi dokunuşların ve bölge olarak nerelerin olduğunu bulmaya çalışın. Eğer bunu yapmıyor yada yapamıyorsanız eşinizden vücudunuzu keşfetmesini isteyin. Değişik pozisyonlar deneyin. Yatağınızda farklı heyecanlar yaşayın. Çoğu kadın ilişki esnasında boşalamaz. Eşinizden kaloritenizi uyarmasını hatta size mastürbasyon yaptırmasını bile isteyebilirsiniz. Bu sizi çileden çıkartıp orgazma ulaşmanızda etkili olacağına emin olabilir.

Gerdek Gecesi (İlk Gece) Ne Yapılmalı ?

Gerdek gecesi'nin yani İlk Gece'nin baskısı genellikle kadınlar üzerinde bazen de erkekler üzerinde baskısı çok büyük. Bu nedenle ilk gece cinsel ilişkinin başarısız sonuçlanma riski çok yüksek. İlk gece korkusuyla ilgili sorunlar "Balayı empotansı" olarak isimlendirilmektedir. Bu sorun ilk gecede ya da erkeğin genel olarak cinsel yaşantısında ortaya çıkabilmektedir.

Korkmak Gereksiz

Gerdek gecesi başarısızlığının temel sebebi genellikle erkeğe bağlı olmakla birlikte kadının korkularından dolayı da başarısızlıkla sonuçlanıyor. Genellikle ilişkiyi sürdüremediğinden dolayı erkek suçlu duruma düşürülüyor. Kadın bir çok kez ilişkiye izin vermiyor çünkü korkuyor.

Kadınlar arasında genellikle konuşulan " Kızlık zarımın yırtılmasıyla çok canım yanacak , çok kan gelecek " gibi düşünceleri mevcuttur. Bu sebeple kadınlar cinsel ilişkiyi çok kötü birşey zannederek korkarlar. İlişki esnasında istenmediği halde psikolojik olarak "Canım yanacak" hissi oluştuğu için kasılmalar meydana gelerek ilişkiye mani olabilmektedir. Dahası da vajinismus sorununa kadar gidebilmektedir.

Önsevişme

Bunların yaşanmaması için bazı önerilerde bulunacağım ; öncelikle ilk gece sendromunu üzerinizden atın. İlle de ilk gece cinsel ilişkiye gireceksiniz diye bir zorunluluk hissetmeyin kendinizde. Genelde erkekler sabırsızdırlar, hemen olsun bitsin "Yeter artık, bunca zaman bekledim" şeklinde düşüncelere kapılıp partnerinin ne düşündüğünü umarsamayabiliyorlar. Öncelikle anlayışlı olun. Ki bence cinsel ilişki "hadi yapalım" şeklinde başlanıp sollanacak bir icra değildir. Kesinlikle böyle düşünülmemesi gerekir.Öncelikle partnerinize ufak aşk oyunları oynayın. Onu tahrik etmek için ön sevişme esnasında uyarıldığı bölgeleri keşfedip, o bölgeler üzerinde etkili dokunuşlar gerçekleştirin.Amacınız ilişkide partnerinizi yeteri derece tatmin etmek olsun, kendinizi ikinci plana atın. Partnerinizi gerekli mutluluğu yakaladığında size daha fazlasını tattırabileceğinden emin olun. Ön sevişme esnasında partnerinize kendisini kaybetmesini sağlayabilirseniz ne ilk gece korkusu kalır içinizde ne de başka birşey. Korku ve endişelerinizden bu yolla arınabileceğinizi anlatmak istedim sadece.

Mantıksız Beklentiler

Bazı insanların beklentilerinden kaynaklanan sorunlarda oluşabiliyor. Örneğin ; kadının bakire olması gibi. Hatta çarşaf olayı bile hala mevcut sanırım bazı yörelerde. Eğer kız bakire değilse öldürüyorlar vs. Bu ne kadar mantıklı ? Eğer karşındaki kişiden bazı beklentilerin varsa seninle eşit durumda olması gerekir. Erkek açısından hiç bir sorun yok, ama kadının namusu bir zara bağlı. Bunların aşılması gerekir artık. Ha ki bi erkek eğer evlenmeden önce hiç bir cinsel münasebette bulunmadıysa sonuna kadar da beklentilerinde haklıdır. Ama karşısındaki kişi bakire olmasa bile ona bu sebepten dolayı terk edip veya eskisinden farklı bir gözle bakmaması gerekir. Eğer bakıyorsada ona şöyle bir soru sorulabilir ; " Sen sevgilini bacaklarının arasındaki bir zar yüzünden mi seviyorsun ?".

Balayı empotansını yaşayan çiftlere tedavi olarak evcilik oyunu öneriliyor. Önceden de belirttiğim gibi ilk önce eşlerin birbirlerine yakınlaşmaları tavsiye ediliyor. Böylece ön sevişme öğreniliyor ve eşler birbirlerinin vücutlarını yeteri derecede tanıyabiliyor. Ön sevişmenin hazzını baskılardan arınmış şekilde hissedebilen eşler arasında böyle bir problem kalmıyor.