16 Haziran 2009 Salı

İlk Cinsel Deneyim

İlk defa yapılacak olan cinsel ilişki (sex) kızların bir çoğu tarafından çok ağrılı ve acılı bir tecrübe olacağı düşüncesi savunulmaktadır. Bu düşünce ilk cinsel deneyimden korku duyulmasına sebebiyet vermektedir. Bu korku cinsel isteksizliğe ve bazı fonksiyon bozukluklarına neden olmaktadır.
Kızlık zarı vajina girişinden yaklaşık 1 cm içerde bulunan ince bir zardır. Vajina girişindeki darlığı sağlar. Bazı salgıların ve adet kanının atılması için ortasında ufak bir açıklık bulunur. Kızlık zarının şekli, esnekliği, şekli kişiden kişiye değişmektedir. Bazıları ilk cinsel ilişkide kanama yapmayacak kadar ince bazıları da ilişkiye mani olacak derecede kalın olabilmektedir. Genellikle ilk ilişkide yırtılan zar kanamaya neden olur. Bazı durumlarda önceki cümlelerimde belirttiğim gibi zar kanama olmayacak kadar ince olabilir ve bu yüzden kanama gerçekleşmez.
Cinsel ilişkiye başlanmadan önce kadın ilişkiye ne kadar çok hazırsa ne kadar çok arzuluyorsa kayganlığı sağlayan salgılar o kadar fazla salgılanacak ve ilişkinin ağrısız sızısız olmasına olanak verir. Kadın kendisini cinsel ilişkiye hazır hissetmiyorsa bu kızlık zarının düzensiz yırtılmasına sebep olabilir. Bu durumda ağrı ve kanama daha fazla olabilir.
Bu sebeple cinsel ilişki öncesi kadının tam anlamıyla ilişkiye hazır olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder