1 Haziran 2009 Pazartesi

Gerdek Gecesi (İlk Gece) Ne Yapılmalı ?

Gerdek gecesi'nin yani İlk Gece'nin baskısı genellikle kadınlar üzerinde bazen de erkekler üzerinde baskısı çok büyük. Bu nedenle ilk gece cinsel ilişkinin başarısız sonuçlanma riski çok yüksek. İlk gece korkusuyla ilgili sorunlar "Balayı empotansı" olarak isimlendirilmektedir. Bu sorun ilk gecede ya da erkeğin genel olarak cinsel yaşantısında ortaya çıkabilmektedir.

Korkmak Gereksiz

Gerdek gecesi başarısızlığının temel sebebi genellikle erkeğe bağlı olmakla birlikte kadının korkularından dolayı da başarısızlıkla sonuçlanıyor. Genellikle ilişkiyi sürdüremediğinden dolayı erkek suçlu duruma düşürülüyor. Kadın bir çok kez ilişkiye izin vermiyor çünkü korkuyor.

Kadınlar arasında genellikle konuşulan " Kızlık zarımın yırtılmasıyla çok canım yanacak , çok kan gelecek " gibi düşünceleri mevcuttur. Bu sebeple kadınlar cinsel ilişkiyi çok kötü birşey zannederek korkarlar. İlişki esnasında istenmediği halde psikolojik olarak "Canım yanacak" hissi oluştuğu için kasılmalar meydana gelerek ilişkiye mani olabilmektedir. Dahası da vajinismus sorununa kadar gidebilmektedir.

Önsevişme

Bunların yaşanmaması için bazı önerilerde bulunacağım ; öncelikle ilk gece sendromunu üzerinizden atın. İlle de ilk gece cinsel ilişkiye gireceksiniz diye bir zorunluluk hissetmeyin kendinizde. Genelde erkekler sabırsızdırlar, hemen olsun bitsin "Yeter artık, bunca zaman bekledim" şeklinde düşüncelere kapılıp partnerinin ne düşündüğünü umarsamayabiliyorlar. Öncelikle anlayışlı olun. Ki bence cinsel ilişki "hadi yapalım" şeklinde başlanıp sollanacak bir icra değildir. Kesinlikle böyle düşünülmemesi gerekir.Öncelikle partnerinize ufak aşk oyunları oynayın. Onu tahrik etmek için ön sevişme esnasında uyarıldığı bölgeleri keşfedip, o bölgeler üzerinde etkili dokunuşlar gerçekleştirin.Amacınız ilişkide partnerinizi yeteri derece tatmin etmek olsun, kendinizi ikinci plana atın. Partnerinizi gerekli mutluluğu yakaladığında size daha fazlasını tattırabileceğinden emin olun. Ön sevişme esnasında partnerinize kendisini kaybetmesini sağlayabilirseniz ne ilk gece korkusu kalır içinizde ne de başka birşey. Korku ve endişelerinizden bu yolla arınabileceğinizi anlatmak istedim sadece.

Mantıksız Beklentiler

Bazı insanların beklentilerinden kaynaklanan sorunlarda oluşabiliyor. Örneğin ; kadının bakire olması gibi. Hatta çarşaf olayı bile hala mevcut sanırım bazı yörelerde. Eğer kız bakire değilse öldürüyorlar vs. Bu ne kadar mantıklı ? Eğer karşındaki kişiden bazı beklentilerin varsa seninle eşit durumda olması gerekir. Erkek açısından hiç bir sorun yok, ama kadının namusu bir zara bağlı. Bunların aşılması gerekir artık. Ha ki bi erkek eğer evlenmeden önce hiç bir cinsel münasebette bulunmadıysa sonuna kadar da beklentilerinde haklıdır. Ama karşısındaki kişi bakire olmasa bile ona bu sebepten dolayı terk edip veya eskisinden farklı bir gözle bakmaması gerekir. Eğer bakıyorsada ona şöyle bir soru sorulabilir ; " Sen sevgilini bacaklarının arasındaki bir zar yüzünden mi seviyorsun ?".

Balayı empotansını yaşayan çiftlere tedavi olarak evcilik oyunu öneriliyor. Önceden de belirttiğim gibi ilk önce eşlerin birbirlerine yakınlaşmaları tavsiye ediliyor. Böylece ön sevişme öğreniliyor ve eşler birbirlerinin vücutlarını yeteri derecede tanıyabiliyor. Ön sevişmenin hazzını baskılardan arınmış şekilde hissedebilen eşler arasında böyle bir problem kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder