1 Haziran 2009 Pazartesi

Kadınlarda Orgazm Problemi

Kadınlarda Orgazm Olamama Sorunu :
Cinsel ilişki esnasında kadınların boşalamama güçlüğüdür. Çok karşılaşılan bir sorundur. Ancak kadınların sadece %15 lik kısmı bunu sorun olarak görüp bu durumdan yakınıyor. Orgazm olabildiğini söyleyen kadınlar ise girdikleri ilişkilerin tamamında orgazm olduklarını iddaa edemezler.

Kadınlarda Orgazm Sorununun Sebepleri :
Pornografik veya erotik filmlerde izlendiği üzere orgazm basit ve kesin olarak yaşanılacak birşey değildir. Psikolojik, fiziksel, duygusal çeşitli bir çok faktörün sebep olduğu ruhani bir olaydır. Eğer bu saydıklarımızdan herhangi birine sahip sorununuz var ise orgazm yaşamanız zor olabilir hatta mümkün olmayabilir.
Fiziksel Nedenler :
Bunun bir çok sebebi olabilir genellikle başında hastalıklar geliyor. Şeker hastalığı vs. gibi bir hastalığınız mevcutsa bu cinsel hayatınızın etkilenmesinde rol oynayabilir. Rahim alınması gibi daha önceden bu tür ameliyatlar geçirmişse kişi bu da etkileyen faktörler arasında gösterilebilir. Eğer kişi cinsel ilişki esnasında ağrı yaşıyorsa bu da orgazmın gerçekleşmemesine sebebiyet verir.
Sürekli olarak kullanılan ilaçlarında bu yönde olumsuz etkileri vardır. Örneğin ; Depresyon ilaçları, hipertansiyon ilaçları, alerji hapları orgazma ulaşılmasını olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir. Eğer ki alkol kullanıyorsanız, fazla alkol kullanımınında geç boşalma veya boşalamamaya etki ettiğini de bilmelisiniz.
Fiziksel sebeplerin bir diğer nedeni de yaştır. Yaşlandıkça insan vücudundaki bir çok fonksiyonel yapı değişikliğe uğramaktadır. Mesela menopoz dönemine geçiş esnasında östrojen seviesinin düşmesi orgazmı engelleyen sebepler arasında gösterilebilir. Yine de bir çok kadın yaşlandıkça cinsel hayatının daha da güzelleştiğini belirttiğini de aklımızda bulunduralım.
Psikolojik Sebepler :
Psikolojik baskı, bunalım ve depresyon durumunda olmak, stres altında bulunmak, utangaçlık vb. sebepler orgazmı etkileyen psikolojik nedenlerdir. Ek olarak eşler arasında bi gerginlik mevcutsa bu da orgazmın gecikmesine neden psikolojik nedenler arasında gösterilebilir.

Peki Bu Sorunun Tedavisi Nedir ?
Orgazm sorununun çözümü biraz zorlayıcı olabilir. Vücudunuzu tanımanız ve nelerin sizi etkilediğini farketmeye çalışın. Kendinizi elle tatmin etmeye çalışırken size hangi dokunuşların ve bölge olarak nerelerin olduğunu bulmaya çalışın. Eğer bunu yapmıyor yada yapamıyorsanız eşinizden vücudunuzu keşfetmesini isteyin. Değişik pozisyonlar deneyin. Yatağınızda farklı heyecanlar yaşayın. Çoğu kadın ilişki esnasında boşalamaz. Eşinizden kaloritenizi uyarmasını hatta size mastürbasyon yaptırmasını bile isteyebilirsiniz. Bu sizi çileden çıkartıp orgazma ulaşmanızda etkili olacağına emin olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder